Rock i opera na riječki način

Nakon tri prošlogodišnje nagrade za uspješan nastup na Riječkim ljetnim noćima Riječka filharmonija još je više podigla svoju ljestvicu te će večeras spojiti naizgled nespojivo – rock i klasiku.

U sklopu  Riječkih ljetnih noći u prostoru bivše tvornice papira Hartera s početkom u 21.30 počinje koncert „Riječka filharmonija i riječki rokeri“.  Riječke rokere zastupat će Damir Urban, Zoran Prodanović Prlja,Dean Škaljac i Žanilo Tataja Žak, dok će filharmonijom ravnati dirigent Igor Vlajnić.

„Zaboravit ću sve“(Fit), “Odlučio sam da te volim“(Urban), “Nebo“(Grad), operna arija „Nessun dorma“ i arija  toreadora iz opere „Carmen“ su samo neke pjesme koje će se moći čuti večeras.Za njihov aranžman je zaslužan Olja Dešić,a podršku će im pružiti mješoviti zbor „Jeka primorja“.

Inače, ovaj koncert su zajedničkim snagama osmislili Riječka filharmonija i Hrvatska glazbena unija Primorsko-goranske županije i  bit će to prvi u nizu koncerata kojim će se proslaviti 20. obljetnica HGU-a.

Ulaznice su rasprodane krajem prošlog tjedna te je HNK Ivana pl. Zajca u prodaju pustio još 150 ulaznica, a oni koji ne budu imali sreće uživo pratiti spoj rocka i klasike na riječki način, snimku koncerta će moći pogledati u programu HTV-a.

Autor: 
Karla Loparac